The acquired site for housing the CEPT Archives facility was an unused hostel mess building, which boasted of aesthetics typical to the institutional architecture of the 1960s with pitched roof, exposed wood trusses and load bearing walls. The prime intervention to this spatial language of the built form is the insertion of a mezzanine in the central high volume, to aid the necessity of abundant storage space. The mezzanine, thus inserted, also divides the volume strategically into areas for display/exhibition and the much needed storage area. The workspaces are aligned in the adjunct spine of smaller rooms to the north of the central volume. The court towards the south is paved, cleaned and developed as a gathering space during events. The visual vocabulary of the original architecture is retained and restored through the system of openings, flooring and the existing structural elements.

Ahmedabad

CEPT University

2014-2015

Ishita Shah

Tulna Patel